top of page

Op Quinta do Pisão is het heerlijk luieren of zwemmen bij/in ons zwembad (9x4m).
Voor de allerkleinsten zijn er een zandbak, glijbaan en schommel. Wat grotere kinderen kunnen zich uitleven op de trapveldjes of hutten bouwen bij de rivier of in het bos.

 

Verder hebben wij 4 goede mountainbikes staan die u gratis kunt gebruiken, om samen met Tony een ritje te maken door onze omgeving of om er alleen op uit te trekken.

Maar zie hieronder wat er allemaal nog meer te beleven is!

hunebed Penalva do Castelo
Uitstapjes & Activiteiten

mountainbiken, wandelen, vissen en waterfietsen..


De directe omgeving leent zich perfect voor het maken van mooie wandelingen of ritjes

op de mountainbike. In het riviertje of in een stuwmeer in de buurt kunt u ook vissen.
Aan het stuwmeer zit tevens een bar met park en terras, waar u waterfietsen kunt huren.

Penalva do Castelo & Mangualde


Penalva do Castelo ligt op 3km afstand. Elke week is hier een gezellige weekmarkt. Ook zijn er 2 supermarkten, paar cafeetjes, postkantoor, zwembad, bibliotheek, gezondheids- en tandklinieken, 2 apotheken en een paar kiosken.
In Penalva do Castelo zijn verder nog een Romeinse brug, pre-historische hunnenbedden en een bijzonder 17 eeuws landhuis te bezichtigen.

Mangualde is een wat groter dorp en ligt op zo´n 7km afstand. Hier is het InterLiner busstation, treinstation, 4 grote supermarkten, terrasje, stadspark, postkantoor, winkels en natuurlijk terrasje&restaurantjes.
Vanaf de op een heuvel gelegen kerk Senhora do Castelo heeft u een mooi uitzicht over de omgeving.
Vlakbij die kerk ligt het Praia LiveBeach (www.livebeach.pt), het grootste kunstmatige strand van Europa, met zwembad (´de zee´) en dagelijks vanaf 19h tot in de late uurtjes muziek en vaak ook live optredens.

Serra d´Estrela

In een uurtje rijden staat u op de hoogste top van Portugal: de Torre (1993m), gelegen in het nationaal park Serra d´Estrela. Het is de hoogste bergketen van Portugal: een prachtig ruig landschap met kraakheldere bergmeertjes en diepe gletsjerdalen. Onderweg komt u typisch Portugese bergdorpjes tegen.
Er zijn ook mooie wandelingen uitgezet, variërend in moeilijkheidsgraad. 

historische steden

Voor cultuurliefhebbers zijn de historische binnenstad van Viseu en de prachtige oude universiteitsstad Coïmbra zeker een bezoekje waard.

uitgaan & dorpsfeesten

In Mangualde ligt het Praia LiveBeach (www.livebeach.pt), het grootste kunstmatige strand van Europa, met zwembad (´de zee´) en dagelijks vanaf 19h tot in de late uurtjes muziek en vaak ook live optredens. Ook zijn er in de zomerperiode diverse festivals.
Verder zijn er elk weekend wel ergens in een dorpje in de buurt typisch Portugese feesten. Vaak is er ´s middags een (kerk)mis, zijn er folklore optredens en ´s avonds een avondvullend optreden van een band.
In Viseu zijn 2 grote discotheken.

sportieve mountainbikers op Portugese quinta
bottom of page